Proefgraving poel Natuurschoon

01/05/2018

Vandaag is in het veld bij de duiventil door Natuurschoon een klein begin gemaakt aan een nieuwe poel die in de zomer dit jaar volledig wordt uitgegraven. De poel is bedoeld om de biodiversiteit in het gebied te vergroten; het belooft met name voor amfibieƫn en reptielen een fijne plek te worden.

Eerst is de rooflaag verwijderd, waarna de potklei tevoorschijn is gekomen. Uit deze proefgraving zijn monsters genomen die naar het TCKI (Stichting Technisch Centrum voor de Keramische Industrie) gestuurd. In het laboratorium zijn de kleimonsters geanalyseerd. Door de potklei op de juiste manier te bewerken en te mengen, zal een hoogwaardige grondstof ontstaan die kan worden ingezet voor de keramische delen van de kunstwerken bij de toegangen naar Terheijl.

(terug)

About the author: Cathelijne Montens